Arter valis parimaks Saaremaa täissuitsuvorsti

Postimehe nädalalõpulisa Arter testis Eestis valmistatud täissuitsuvorste ja valis parimaks Saaremaa lihatööstuse toodangu.

Viiepallisüsteemis läbi viidud testimise võitis Saaremaa lihatööstuses toodetud täissuitsuvorst Saaremaa, mis sai testijatelt hindeks 4.

“Suurepärane, justkui oleks kodusel teel valmistatud,” olid hindajad rahul.
Võrdselt kolm palli teenisid Nõo Lihatööstuse täissuitsuvorst Vürst, Rannarootsi Hirve ja Oskari Lihatööstuse Moskva vorst. Viimaseks jäi Wõro Kommertsi Moskva, mis on teistest ka tunduvalt odavam.

Arterist selgub, et kui meie esivanemad suitsutasid liha ja kala maitse ja säilivuse parandamiseks puidusuitsus, siis tänapäeva lihatööstused kasutavad suitsutamisvedelikku, mis sisaldab samu toimeaineid, kuid on kantserogeenivaba.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)