Saarlaste nali läks mandril tõe pähe (1)

Saarlaste nali läks mandril tõe pähe

 

Seni on aasitud saarlaste kallal, et nad on rumalad ega saa hiidlaste naljadest aru. Laulusalmgi ütleb, et jumal lõi pärast Hiiumaa valmis saamist Saaremaa ja pani sinna elama naljavaese, aga tööka saarlase. Siiski on aeg saarlastele üht-teist õpetanud ja meie nalja õnge lähevad isegi mandrimehed.

Eesti Päevaleht läks Oma Saare “Naelas” avaldatud loo õnge ja tsiteeris seda pühapäeval oma veebis uudisteküljel. Samas kinnitab toimetus, et seda on varemgi juhtunud, aga siis ei olnud lugu nii atraktiivne kui seekord. Uudise tsiteerija ei mananud endale vist silme ette pilti Rae poe ukse kõrval kurku niisutavast maavanemast koos aastapäeva vastuvõtule kutsututega ja hiljem samast seltskonnast pissipeatuses.

Tähelepanuväärne on seegi, et ka valvsad kommenteerijad ei ole loos uudiseiva leidnud ja on loo päris ilma kommentaarideta jätnud. Toimetus on seda meelt, et ka meie võtame seda hea naljana, millega saarlased mandrimehed haneks tõmbasid. Hea nali on raskel ajal aga teadagi teretulnud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)