Saaremaa klubi maadleja sõimas kohtunikke (6)

Laupäeval, 7. veebruaril Tartus toimunud Eesti meistrivõistlustel kreeka-rooma maadluses diskvalifitseeriti Saaremaa RJSK-d esindanud Irakli Esebua võistlustelt ebasportliku käitumise tõttu.

Võistluste peakohtunik Peep Arold kirjutas ettekandes Eesti maadlusliidu juhatusele, et intsident, mis diskvalifitseerimise põhjustas, sai alguse pärast 3.–5. koha kohtumist Irakli Esebua ja Margus Umda vahel, kui Esebua keeldus andmast kätt vastase treenerile.

“Järgmise kohtumise ajal tuli ta koos Kohtla-Järve (maadlusklubi Heraklese Jõud) treeneri Gerasim Esebuaga ja mõlemad sõimasid kohtunikke ebatsensuursete sõnadega, mispeale tuli parasjagu käimasolev finaalkohtumine katkestada,” kirjutatakse ettekandes. Lisaks sõimamisele tekkis rüselus pealtvaatajate ning Esebuale kaasa elama tulnute vahel.

Eesti maadlusliidu peasekretär Mehis Kard rääkis, et isa ja poeg Esebuad ei olnud kohtunike tööga rahul. Võidu korral oleks noormees kolmandaks tulnud, kuid kohtunikud otsustasid, et vastane oli parem. Võistlustel jälgib matši kolm kohtunikku, kellest kaks peab olema tulemuse suhtes ühel meelel.

Toimunud intsidenti arutatakse 27. veebruaril Eesti maadlusliidu juhatuses. Juhendi järgi ootab tahtlike korratuste tekitamise eest 2500 krooni trahvi. Sarnane juhtum leidis aset 3. mail Lurichi võistlustel, kus sama noormees ning tema isa keeldusid vastase treeneriga kätt surumast ning ropendasid valjuhäälselt.

Mehis Kard avaldas nördimust, et võistlusest räägitakse ainult selle skandaali kontekstis. “Seda ei räägita, et oli ilus võistlus, et meil oli 89 maadlejat, kui Soomes osales samasugusel turniiril 68 maadlejat,” märkis Kard.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 92 korda, sh täna 1)