Saarlased olid vabariiklikul etlemiskonkursil võidukad

Reedel Türil toimunud üleriigilisel õpilasetlejate konkursil noppisid saarlased kõigi vanusegruppide esikohad: 4.–6. klasside arvestuses võitis Maria Pihlak (SÜG, juh Rita Ilves), 7.–9. klasside arvestuses Hanna Martinson (KG, õp Eve Tuisk) ja 10.–12. klasside arvestuses Liisa Saaremäel (SÜG, juh Rita Ilves).

Kuressaare gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Eve Tuisk ütles, et pärast terve konkursi ärakuulamist oli tegelikult aru saada, et saarlastel on päris hea tase.

“Enne võitjate väljakuulutamist korraldati õpetajatele väike koosviibimine, kus žürii selgitas, mida nemad etlemises väärtustavad ja mida peaks tähele panema. Seda kuulates tundus mulle, et saarlased on etlemisest üsna samamoodi aru saanud kui žürii liikmed,” rääkis Tuisk.

“Muidu on ikka nii, et kui etlema tullakse, siis seal näideldakse, lauldakse, aga saarlased pigem räägivad sõnadega oma loo ära ega hakka liigselt näitlema, mida žürii ka hindas,” lisas ta.

Žüriisse kuulusid Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikooli kõnemuusika magistrant Virko Annus, vabakutseline näitleja-lavastaja Sven Heiberg ja Eesti draamaõpetajate ja kooliteatrite juhendajate liidu esimees Maret Oomer.

Iga konkursil osaleja esitas ühe luuletuse ja ühe proosapala kas Eesti või välisautorilt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)