Muhu vald liitis kaks valimisjaoskonda (1)

Muhu vallavalitsus liidab Nõmmküla ja Piiri valimisjaoskonna, mille tulemusel jääb Muhusse senise kolme asemel kaks valimisjaoskonda.

“Leidsime, et meil on võimalik ilma valijate huve oluliselt kahjustamata liita kaks väiksemat valimisjaoskonda,” teatas Muhu vallavalitsus kirjas vabariigi valimiskomisjonile.

2007. a kohalikel valimistel oli Piiri valimisjaoskonnas 498 valijat ja Nõmmkülas 379 valijat, pärast liitmist kuuluvad mõlema jaoskonna valijad Piiri valimisjaoskonna nimekirja. Vaid Raugi, Rebaski, Vahtrase küla liideti Hellamaa valimisjaoskonna koosseisu.

Valimisjaoskondade liitmine kerkis Muhu vallavalitsuse päevakorda pärast seda, kui vabariigi valimiskomisjon saatis valda kirja palvega kaaluda valimisjaoskodade liitmist. Samasuguse ettepanku tegi komisjon ka Kaarma, Pihtla ja Valjala vallale, kes ei ole oma otsust veel langetanud.

Vabariigi valimiskomisjon leidis analüüsi käigus, et mitmes vallas ja linnas on moodustatud väga väikese valijate arvuga valimisjaoskondi, mis samas ei asu ülemäära kaugel ega ole ära lõigatud kohaliku omavalitsusüksuse või piirkonna keskusest.

Sel aastal toimuvad nii Euroopa Parlamendi valimised kui ka kohaliku omavalitsuse volikogu valimised ning valimisjaoskondade ühendamine annaks kokkuhoidu nii inimressursi kui ka rahaliste vahendite osas, tõdes vabariigi valimiskomisjon.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)