Esimene pensionipäev pangas suurt tunglemist ei tekitanud

Esimene pensionipäev pangas suurt tunglemist ei tekitanud

PENSIONIPÄEV: Eile oli Kuressaares tavaline äripäev. Ei tekitanud pensionärid, kes esimest korda raha pangakontole said, ummikuid pangaautomaatide juures ega pangakontorites.

Eile oli esimene päev, mil paljud eakad said oma pensioni kätte esimest korda pangakontorist.

Ehkki Swedbanki Kuressaare kontoris oli hommikupoole vanureid enam kui tavaliselt, ei olnud näha ühtegi tigedat vanainimest, kes oleks uue rahasaamise süsteemi üle pahandanud. Vastupidi, kontoris valitses positiivne õhkkond.

Tunglemist ei olnud ka SEB Ühispanga Kuressaare kontoris. “Osa pensionäre otsustas ikka meie kasuks ka, kuid midagi hullu pole täna küll veel juhtunud,” teatas panga teller Eevi Paomees rõõmsalt.

Väljas pangaautomaadi juures toimetanud Arno sõnas aga, et tema pension läheb juba ammu panka ning pangaautomaadiga on ta ka tuttav. “Pole siin keerulist midagi,” ühmas mees.

“Kuulsin hommikul raadiost, et pensionärid pidid pangakontoreid ummistama,” märkis eile Swedbanki uksest sisse astunud vanaproua, imestades, et tema siis ilmselt ise ongi see “ummistus” – ei mingit segadust.

“Ega siin pole midagi, ongi põhjust kodust välja tulla,” kiitis memm, kellele siiani oli postiljon pensioni koju toonud. Memm lisas, et peabki ajaga kaasas käima ja on isegi hea, kui raha kindlas kohas hoiul on.

“Meil on siin terve hommikupooliku olnud ääretult soe ja rõõmus õhkkond, oleme täna klientidelt saanud hulga positiivset energiat,” kiitis Swedpanki Kuressaare kontori juhataja Ave Reimaa-Lepik ka Oma Saarele, lisades, et eakatega on väga tore asju ajada.

“Ega sellist inimest, kes kordagi poleks pangaga suhelnud, tänapäeval olegi,” nentis panga juht. “Osa neist on aktiivsed pangakasutajad, ka need, kellele varem pension kas sidejaoskonda või koju toodud. Siis on nad lihtsalt oma raha panka edasi toimetanud,” rääkis Reimaa-Lepik. “Teised on siis need, kellel aastatega on suhe pangaga soiku jäänud, ning nemad ikka küsivad, kuidas ülekannet või muud pangatoimingut teha.”

Selleks, et asjad sujuksid ja võimalikud probleemid oleksid ennetatud, oligi eile Swedbanki kontoris pensionisaajatele vajadusel appi tõttamas kogu panga kollektiiv. Ka pangajuht ise käis mitu korda saalis kaemas, kuidas asjad kulgevad. “Nii mõnigi on imestanud, et ei peagi pikalt ootama ning saab asjad kiirelt aetud,” kinnitas ka teenindussaali administraator Ruth Saapar.

Reimaa-Lepiku sõnul oli vaikne ka Swedbanki teises maakonna kontoris – Orissaares. “Helistasin just neile ja küsisin, täiesti tavaline pangapäev,” nentis ta.

Siiski palus Reimaa-Lepik kõigile vanuritele südamele panna, et nad ei võtaks pangast niisama, igaks juhuks välja kogu pensioni – käekotis või kodus kapis seda nii turvaline hoida ei ole.

“Pangast peaks sularaha võtma ikka nii palju, kui seda parajasti vaja läheb.” Samuti tuletas ta meelde, et neljakohaline PIN-kood, millega saab raha kätte pangaautomaadist, oleks kindlasti kaardist eraldi, mitte mingil juhul rahakotis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)