Selgus välkkabe meister (1)

Viiendal turniiril korrati läinudaastast rekordit, mil ühel turniiril jäi esikohta jagama neli kabetajat.

Võrdselt 7,5 punkti 12-st kogusid liider Rein Kirst, teised medalipretendendid Paul Antsaar ja Jaan Truu ning seni üllatavalt tagasihoidlikult esinenud Hain Vaher. Halvima tulemuse mahaarvamise arvel sai Kirst juurde 1,3 arvestuspunkti ja kindlustas edumaa Antsaare ees, kes sai juurde 0,8 arvestuspunkti. Truule lisandus 1,8 arvestuspunkti ja ta jõudis Antsaarele järele.

Viimasel turniiril oli närvipinge ja süveneva väsimuse foonil palju üllatustulemusi, kuid lõpuks olid eesotsas ikka õiged mehed. Seekord päris turniirivõidu Hain Vaher 7,5 punktiga. Rein Kirst sai 7 punktiga teise koha ja ühe arvestuspunkti juurde. 6,5 punktiga kolmandat-neljandat kohta jaganud Antsaar ja Truu sellelt turniirilt kokkuvõttes midagi juurde ei saanud.

Nii päriski meistritiitli 35,8 arvestuspunktiga 40-st võimalikust Rein Kirst, kes viimati võitis välkkabe 3 aastat tagasi. Vahepealsete aastate tšempion Paul Antsaar jäi koos Jaan Truuga jagama teist-kolmandat kohta. Järgnesid neljandana Hain Vaher 29,8 p, viiendana Heino Tammeaid 22 p ja kuuendana Ahti Lepp 20 arvestuspunktiga. Kokku osales välkkabes 9 kabetajat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)