Lugeja kiri: Kiri sadamast (6)

Kell oli 21.18, istusin autos ja ootasin kella üheksasele praamile sõitmist. Ootasin veerandini, siis kannatus katkes ja helistasin sadamasse. Öeldi, et praami tangitakse kütust, laev väljub hilinemisega.

Mis mõttes? Mis moodi saab praami kütust tankida selle kokkulepitud väljumise ajal? Kas sellest ei peaks teatama reisijatele? Nendele, kes on oma sõidu plaaninud praami väljumise aja järgi. Et nad ei tuleks kella üheksaks. Et nad ei saagi saarele viis minutit pärast poolt kümmet.

On arusaadav, et laevu ei liiguta üksnes õhk ja vesi, ent laevasõit ei peaks reisijatele olema ebameeldiv kogemus laevameeskonnale ette teada viivituste tõttu. Praamijärjekorras ootamisest ja pealemahtumise ärevusest võiks piisata.

Tankimine ei tule ju ootamatult, see on planeeritud tegevus ja kui see on ette teada, võiks selle ka ajakavasse nii märkida. Et ei oleks pettunud reisijaid, pettunud ootajaid teisel pool väina. Kes on parvlaevade kütuse tankimise aja eest vastutav, võiks mu kirjale vastata. Miks nii?
Üheksane praam Ofelia jõudis Kuivastusse pärast kümmet.
Õnnetu hilineja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)