Kokkuhoid normiks

Kokkuhoid normiks

 

Ei möödu tundigi, kui ei räägitaks kokkuhoiust. Teema on läinud nii teravaks, et tahes-tahtmata tekib juba küsimus: kuidas see kõik nii järsku tuli? Alles hiljuti kuulsime peaministrit väitvat, et kui see on kriis, siis sellises kriisis ma elada tahaksingi. Paraku pole kõik sõnad ütlemiseks.

Ka maavanem tegeleb hoolega kulude kokkutõmbamisega, maavalitsuses koondatakse järjekordselt. Töö kaotab mitu ametnikku. Kas ka igapäevatöö sellest kannatab, pole teada.

Kokkuhoiukohti otsitakse mujaltki. Löögi alla lähevad ametiautod, isegi maavanem on lubanud enda omast loobuda. Lubatud on maksta hüvitisi isikliku auto kasutamise eest, mis on kahtlemata ökonoomsem. Kuidas sellise asja peale küll varem pole tuldud?

Raskel ajal tuleb meil igaühel ringi vaadata, kuidas odavamalt läbi ajada. On aeg unustada priiskav elulaad, mis veel hiljaaegu nii tavapärane näis. Kapitalismiajastu näitab meile oma pahupoolt. Oskaksime sellest vaid järeldusi teha!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)