Ringhäälingute liidu tegevdirektor ärgitas koostööle

Teisipäeva õhtul Saklas Lembit Kadariku raadiomuuseumi külastanud Eesti Ringhäälingute Liidu tegevdirektor ja Türil asuva ringhäälingumuuseumi juhatuse esimees Urmas Loit oli meeldivalt üllatunud, nähes saarlase kollektsioonis arvukalt unikaal-seid raadioaparaate, telereid, grammofone, magnetofone, kinoaparatuuri ja teisi tehnilisi vahendeid sellest valdkonnast.

Urmas Loit kinkis eramuuseumile ringhäälingute liidu värskeid trükiseid, sealhulgas teabekirjandust ja kalendreid. Põgusa arutelu käigus jõudsid Urmas Loit ja Lembit Kadarik ühisele koostööalasele seisukohale.

“Kui keegi juhtub siia tooma samasuguse aparaadi, mis minu kogus juba olemas, siis olen nõus selle Türi muuseumile annetama. Sealse muuseumi töötajad saavad samamoodi mulle asju saata,” võttis Lembit Kadarik koostöövormi lihtsalt kokku.

Ringhäälingute liidu tegevjuht oli ettepanekuga päri ja ärgitas Lembit Kadarikku Türi muusemi direktori Juhan Sihveriga ühendust võtma.
“Siin on mõned üsna haruldased aparaadid, mida Türi muuseumis ei ole. Aga eks meiegi püüame oma ekspositsiooni pidevalt täiendada,” rõhutas Urmas Loit.

Külastades Kadi raadiot, informeeris Loit kohalikku raadiorahvast eraraadiote olukorrast Eestis tervikuna.

“Aasta lõpus hakkasid majanduslikud näitajad mõneski toimetuses kokku kuivama. Eks uus aasta ja ka järgmine peavad näitama, kes vee peale jäävad. Eelmise aasta kohta keegi otsest hala ei serveerinud. Kõik püüavad hakkama saada. Vahest sellel aastal aitavad valimised puhvrit luua, aga järgmine aasta võib veelgi raskem tulla,” hindas tegevjuht liidu raadiojaamade olukorda.

Saare maakonnas on praegu võimalus ultralühilaine sagedusel kuulata 11 eestikeelset raadiojaama (Kadi, Raadio 3, Pereraadio, Elmar, Star FM, Sky Plus, Uuno, Kuku, Raadio 2, Vikerraadio ja Klassikaraadio).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 111 korda, sh täna 1)