Eiklas jagati kultuuripreemiaid ja tehti kometit (2)

Eiklas jagati kultuuripreemiaid ja tehti kometit

OH AEGU AMMUSEID: Kaarma valla haridus- ja kultuurinõunik Rein Orn ja Eikla klubi perenaine Marje Leiman rõõmustasid eelmise taidlusaasta kordaminekute üle, lootes alanud aastast samuti saavutusterikast kultuuriaastat.

Laupäeva õhtul said Eikla klubis kolhoosiaega meenutaval stiilipeol kokku Kaarma valla taidlejad. Traditsioonilisel oma pere päeval tänas Kaarma valla haridus- ja kultuurijuht Rein Orn tublisid isetegevuslasi ja andis kätte 2008. aasta kultuuripreemiad.

Tiitliga “Kaarma valla kultuuritegu 2008” tunnustati MTÜ Laadjala küla arendamise seltsi ühistegevuse arendamise ja külaelu edendamise eest. Kaarma valla kultuurisõbra preemiaid anti välja kaks.

Need said endale Abruka muuseumi eestvedaja Mari-Marje Tuulik ja Kaarma Karguse tantsurühma juhendanud Tiiu Villsaar. Ringijuhtidele anti tänukirjad ja taidlejatele trükilõhnaline kultuuri-, hariduse- ja spordikalender.
Tunnustust jagati Saaremaa meeskoori SÜM dirigentidele ja lauljaile. Soojad tänusõnad andis kultuurijuht edasi võõrustajale, Eikla klubi perenaisele Marje Leimanile.

Nostalgilise kolhoosiaega meenutava paroodiapeo avakõne pidas ordenite, medalite ja teiste aumärkidega ehitud partorgiks kehastanud valla hariduse- ja kultuurijuht Rein Orn, kelle humoorikas tekst ning esinemisoskus teenis osalejailt korduvkestvaid kiiduavaldusi.

Peolised ise olid kapinurkadest, aitadest ja pööningukambritest välja otsinud aastakümneid tagasi moes olnud rõivad, rinda pannud aumärgid, jalga kalossid või kummikud ja niisugustena peolaua taha istutigi.

Tuhlis hapukapsa, sardelli ja süldiga maitses nii nagu muiste. Saal ja esik olid dekoreeritud kolhoosiajale vastavalt. Ekspositsioonis võis näha nõukogudeaegseid ajalehti, ajakirju, vimpleid, märke ja mida kõike veel. Eraldi lauakesel sai imetleda pudelitele kleebitud kohalike nimedega vägijookide etikette.

Elevust ja põnevust tekitasid taidluskollektiivide etteasted. Kollektiivid olid välja mõelnud satiirilis-humoorika laulu- ja tantsumängu või luulepõimiku. Nii teenisid kõik publiku ette astunud lauljad, tantsijad, pillimängijad ja etlejad kuulajailt-vaatajailt tormilise aplausi.

Külalisesinejaina pakkusid väikese üllatuse šefid linnast ehk teisisõnu Kaarma valla koostööpartner SÜM. Meeskoori ansambli esinemine võeti soojalt vastu.

Kaarma valla taidluskollektiividest pürib suvisele suurele laulu- ja tantsupeole segakoor Karmele (dirigent Sirje Torn) ja naisrahvatantsurühm Kaarma Kargus (juhendaja Kai Kiik).
Tantsumuusika eest hoolitses bänd Kama2. Lusti ja kometit jagus Eikla klubisse mitmeks tunniks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 108 korda, sh täna 1)