Tehke vargad avalikuks! (3)

Tehke vargad avalikuks!

 

Elektrivargus on päris levinud varguseliik. Seda näitab ka meie maakonnas tabatud varaste arv, samas kui spetsialistide hinnangul on tegelik varastamiste arv suurem.

Nii nagu elus ikka, ei varastata ka elektrit vaid selleks, et ellu jääda või oma üks tuba hädapärast ära kütta ja valgustada. Varastavad ka rikkad ja ilusad, kellele igakuine elektriarve on vaid kommiraha. Juhuslikke elektrivargusi ei ole siiski olemas.

Kellelegi meist, kes me maksame elektri eest ausalt, ei meeldi kinni taguda selle kurikaela arveid, kes vaatab televiisorist “Tõehetke” varastatud elektri jõul. Siiski on hea kuulda, et elektrivaraste tabamiste arv on suur ja veel suuremaks läheb ning püüdjate sõnul pätid ei pääse. Või nagu ütleb spetsialist: “Aga me jõuame ükskord iga ukseni.” See kõlab julgustavalt.

Kurvaks teeb see, et energiafirma kättesaadud pättidesse nii leebelt suhtub. Maksad ära ja oled puhas poiss. Toimetus usub, et paljud tahaksid teada, kes oli see parasiit, kes tema kulul elas. See ei ole koht, kus tolerantsust näidata. Ega ilmaasjata öelda, et kui teeb ühe korra, võib teha ka teist korda. Kui me teaksime, kes ta on, siis ehk ei teeks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)