Väikelastekodule annetati üle 6000 krooni

Väikelastekodule annetati üle 6000 krooni

RAHA LUGEMINE: Jaan Lember on rõõmus, sest Lionsite abiga õnnestus lastekodulastele koguda üle 6000 krooni.

Kuressaare Lions-klubi ja GO SPA andsid esmaspäeval Kuressaare väikelastekodule üle 6000 krooni, mis oli pooleteist aasta jooksul kogunenud GO SPA fuajees asuvasse rahakerasse.

Klaaskera avati kõigi juuresolekul ning samuti said raha lugemisel osaleda lapsed.

“Nii palju välismaa rahasid,” vaatas üks poiss kogunenud eurosid; lisaks on rahatähti poetanud veel Läti, Leedu, Venemaa, Valgevene, Hiina, Korea, Soome, Rootsi, Hongkongi kodanikud.

“Eesti raha on kokku 6232 krooni ja 50 senti, välismaa raha ei ole kõike kokku lugenud,” teatasid GO SPA hotellijuht Piret Pundi ja Lions-klubi president Raul Vinni raha väikelastekodu direktorile Ene Amosele üle andes.

“Raha läheb peamiselt laste vaba aja veetmise kulutuste katmiseks,” ütles Ene Amos Oma Saarele, lisades, et see on esialgne mõte, sest võimalik, et selle eest tuleb lastele hoopis riideid osta. “Ega me ei tea, mis tulevik toob – nüüd on ju säästueelarve –, kuid loodetavasti see nii ei kujune,” sõnas direktor.

“Just see on südantsoojendav, et inimestel on ikka tahtmist niimoodi annetada,” lisas Amos, kellel on väga hea meel ka selle üle, et neile abi pakkuma tuldi.

“Meil on juba aastaid lastekoduga head suhted olnud,” rääkis GO SPA hotellijuht Piret Pundi, kelle sõnul on nad lisaks raha kogumisele võimaldanud lastel ja lastekodu personalil ujumas käia ning pidanud lastekodu lapsi meeles jõulude ajal.

“Kindlasti jätkame seda traditsiooni ka edaspidi,” lausus Pundi.
Kuressaare Lions-klubi liige Jaan Lember tänas samuti GO SPA-d, sest rahakogumise idee oli nende algatus ja lionsid tulid lihtsalt oma rahvusvahelise imagoga juurde, lootes, et nende tuntus aitab lastekodulastele rohkem raha koguda.

Lemberi sõnul teavad inimesed lionsite märki ja selliseid rahakogumise klaaskerasid, mis on üle maailma levinud ning on väga kindla suunisega ja mõeldud heategevuseks.

Kuressaares tegutseb Lions-klubi juba alates 1991. aastast. Nende aastate jooksul on heategevusorganisatsioon aidanud Kuressaare üksikvanureid ja puuetega inimesi.

Klubi kogub abivajajate jaoks raha annetuste kaudu või ise tuluüritusi korraldades. Tänavune viimane suur tuluüritus oli heategevuslik jõulukuuskede müük, millest kogunes ligi 10 000 krooni. Annetuste eest sai endale toiduainete ja magusaga täidetud jõulupaki ligi 30 Kuressaare linna üksikvanurit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)