Torgu volikogus taas täiskoosseis (10)

Oktoobris volikogust lahkunud Jone Koppeli asemel sai Torgu vallavolikogu uueks liikmeks Viljar Aadussoo. Maakondliku valimiskomisjoni esimehe Andrus Lulla sõnul kinnitas Aadussoo sellele kohale Torgu valimiskomisjon.

Jone Koppeli lahkumise järel valitses Torgu vallavolikogus olukord, kus volikokku jäi vaid kuus liiget, kuigi seaduste järgi on volikogu väikseim lubatud liikmete arv seitse. Sellise koosseisuga pidas sealne volikogu maha ka ühe istungi.

Andrus Lulla selgitas, et teovõimetuks muutub volikogu siiski alles siis, kui liikmete arv langeb alla poole ehk siis Torgu puhul alla nelja inimese. Lulla sõnul oleks valla valimiskomisjon pidanud asendusliikme kohe kinnitama.

Samas on Torgus probleeme ka valimiskomisjoniga, kuna sisuliselt puudub vallas komisjoni esimees, kelleks on seaduse kohaselt vallasekretär.

Torgus aga lahkus vallasekretär töölt oktoobris ning tema kohuseid täidab Riina Allik, kes on igapäevaselt ametis Kaarma vallasekretärina.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 42 korda, sh täna 1)