Rohkem veidraid ideid!

Rohkem veidraid ideid!

 

Kõik lahedad asjad saavad alguse heast ideest. Ideed aga ei teki tühjusest, vaid igapäevaelu jälgides ning igapäevaseid askeldusi toimetades. Kuidas teha nii, et kõike oleks lihtsam teha? Või hoopis keerulisem või suisa võimatu teha?

Mõned arvavad, et iga hea leiutise taga, mis elu lihtsamaks teeb, on mõni erakordselt laisk inimene. Mis on täitsa võimalik. Kuid veelgi võimalikum on, et head mõtted tulevad inimestelt, kes ei lase end häirida ühiskonna poolt sissesöödetud normidest ning oskavad mõelda väljaspool neid, nähes niimoodi teisi võimalusi.

Samas on nii mõnedki sellised inimesed elu jooksul kogenud, et normidega piiratud ühiskonnas ei ole mitte lihtne iseendaks jääda. “Veidralt” või teistmoodi mõtlevaid inimesi ja nende mõtteid tehakse maha ja üritatakse raamidesse suruda. Selleks piisab ka kõige lihtsamast kahtlusest, öeldes, et seda ei ole ju võimalik teha või et kellel seda ikka vaja on.

Kust me teame, kui ei proovi? Kust muidu tulevad müraindikaator, lapsepesumasin, temperatuuri mõõtev tass, ise kohvi segav lusikas, helkurlõng, käekotivalgusti ja keskkonnasäästlik prügikast?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 45 korda, sh täna 1)