Rahvas sööb kõige rohkem viinereid, keeduvorsti ja suitsulihatooteid (3)

Saaremaa lihatööstuse käesoleva aasta esimese üheksa kuu käibe moodustas 191 miljonit krooni, rahalist käivet kasvatas ettevõte aasta lõikes 17 protsendi võrra.

Lihatööstuse kõige edukamad tootegrupid on käesoleval aastal olnud viinerid, keeduvorstid ja suitsulihatooted.
Saaremaa lihatööstuse müügidirektori Koit Repnau sõnul kasvas jaekaubandusse müüdud toodangu maht 2008. aasta esimese üheksa kuuga kuue protsendi võrra.

“Kui eelmisel aastal müüsime teistele tööstustele 180 tonni toorainet, siis sellel aastal me teistele tööstustele praktiliselt müünud ei ole, vaid oleme tooraine ise kohapeal ära kasutanud,” rääkis Repnau.

Tema sõnul on ettevõttel eriti hästi läinud viinerite ja viimastel kuudel ka suitsuliha tootegrupis, mõlema tootegrupi mahuline müügikasv oli 7,5 protsenti.

“Samuti müüsime mullusest rohkem ka keeduvorsti,” lisas Repnau, kelle kinnitusel on eestlased tänavu muutunud lihatooteid ostes valivamaks. Repnau sõnul on näha keeduvorsti ja viinerite ostmise kasvu, lisaks on tõusnud suitsuliha müük, mida just odavaks tootegrupiks nimetada ei saa.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)