Muhu uudised: Muhus peetse jõululaeta ja raegitse tulevikust (1)

Muhu uudised: Muhus peetse jõululaeta ja raegitse tulevikust

 

Täna, 11. detsembril kellu 14, reagitse Hellamaa külakeskuses LEADER programist, mis oo Euroopa Komisjoni poolt maale toodud maaelu eetsi arendamise kava. Euroopas köib see juba voastast 1991, Eestis pole sõukest asja enne nähtud.

Põhiline mõte oo kohalike inimeste arenemise võimalused, arvestatse iga ala erivajadusi ja võetse kuulda mitmeid osapooli. Paergus oo põhiline hakata toetama maaettevõtlust ja maainimeste elukeskkonna parandamine.
Raha soab küsida kõikides maakonna valdades, peale Kuressare linna. Seda soavad tiha ettevõtted ja MTÜd, mise tegevus oo suunatud kohjapealse elu eetsiviimisele.

Rahataotlusi soab hakata esitama 2009 voasta II kvartalist, enne seda viib kohjapealne korraldaja Saarte Koostöökogu huviliste seas läbi tasuta koolitused. Täna oodetsegid Hellamaale kõiki ettevõtjud, ettevõtlikke inimesi, kohjapealse omavalitsuse ametnikke ja kolmanda sektori aktivista.
Tuleva nädali oo Muhu Vallavalitsus kokku kutsun Saare maakonna soojamajanduse teabepäeva, mis peetse Muhu põhikoolis 16. detsembril algusega 9.45.

Reagitse Saare maakonna sojamajanduse korraldamisest, kasutuses olavatest kütustest, tulevikust, vahetatse omi kogemusi.
Reagitse koa uudest küttelahendustest ja energeetikaalastest õigusaktidest tulavatest kohustustest. Köiasse voatamas KIKi abiga korda tehtud Liiva katlamaja, kus loodetavaste oo juba töötama hakan uus 0,75 MW hakkpuidu katel.

Teabpäevale oodetse maakonna omavalitsuste inimesi, aga teretuln oo kõik sojamajanduse olevikust ja tulevikust huvitat inimesed.
Kis tahtvad teabepäevale tulla, andke omast teada hiljemaste 15. detsembri kellu 12 otse valda või Raido Liitmäele.

Oome, reede 12. detsembril peetse Liiva koolimajas koolilaste V jõululaata. Lapsed kauplevad omatehtud asjadega, seda tasub kõigil kaema minna. Laste pakutavad asjad oo ikka hirmus armsad, kindlaste soodsad ja moekad.

Oome õhtast kellu 20.00 oo põhikoolis Liisi Koiksoni kontsert. Kis põle eelmüügist piletid omale muretsen, soab kohjapealt osta. Muhu koolilaste talvekontsert oo tulemas 19. detsembril. Muhu suur Jõululaet peetse tuleva laupa, 20. detsembril algusega kellu 9, Muhu spordihallis. Seal oo koa laadaesinejad kohja peal, nee oo nähtavas kellu 10 ja kellu 11. Kauplejad palutse ennast ette regitsreerida tel 56 242 076.

Sellevoastane Jõulumaa tuleb 20 ja 21 detsembril Hellamaa Külakeskuses. Päkapikud tegavad teitega jõuluvigurimi pisukse sissepääsuraha eest, loterii jaoks oo mõistlik veel lisaraha seltsi võtta. Etenduste aad oo mõlema päeva kellu 15 ja 18, kus TÜ Viljandi Kultuurikolledži noored esitavad näitemängi “Jõuluime”.

20. detsembril peale Jõulumaad hakkab külakeskuses jõulupidu. Tansiks mängib Mihkel Mereäär. Kis tahab tulla õhtast jalga keerutama, sellele oo uksed valla. Sellpäevasest jõulumaast osa võtn peasvad sisse jõulumaa piletiga, teesed pidavad omale pidupileti ostma.

Muhu valla Aastavahetuse pidu peetse laupa 27. detsembril algusega kellu 21. Tansiks mängib ansambel Pankrot. Kohtasid soab kindi panna Anneli Tamme telefonil 50 37 407. Veel jõvab oomseni soata noordekeskuse T-särgi kavandeid. Vihtuge rutuga!

Muhu murdevõistluse lõpuni oo aega natusse rohkem, aga kirjutage hoolega. Kut mõni kirjavahemärk puudu jääb, tehke nagu üks koolipoiss mineva sajandi. See lappis komad ja punktid kõik vihikuserva kõrussiti, et küll koolmeister ise teab, kus neid täpselt taris läheb, las võtab ja paneb ise nõnna kut õige oo.

Olge munuksed!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)