Kodanikupäeval tunnustus Saaremaa Kodukandile

Tänavuse kodanikupäeva motoks on “Eesti Vabariik läbi üheksakümne aasta”. Riik algab inimesest ehk Eesti vabariigi kodanikust.

Esimest korda tunnustati tänavusel kodanikupäeval, 26. novembril, kodanikuorganisatsioone. Igast maakonnast oli rahvastikuministri büroole esitatud üks nominent. Saare maakonnast Saaremaa Kodukant.

Lauluväljaku klaassaalis võtsid rahvastikuminister Urve Palo tänukirja vastu Saaremaa Kodukandi koordinaator Elvi Viira ning juhatuse liikmed Kaja Juulik ja Agnessa Sepp. Tänukirjas toodud moto “Iga kodaniku hea mõte, tahe ja tegu muudab meie riiki paremaks” väärtustab kodanikku meie ühiskonnas. Tänuüritusel esitlesid valituks osutunud kodanikuorganisatsioone maavanemad. Saare maavanem ei saanud tulla, seega esitles meid Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männik.

Kõikide maakondade nominentidest oli rahvastikuministri büroo tellimusel teinud 90-minutilise filmi Aare Hindremäe. Iga tänukirja saajat tutvustasid klipid samast filmist ja kõik nominendid said ka filmi koopia.

Kallid külaseltsid, kes te kuulute Saaremaa Kodukandi ühendusse, kes te toimetate oma kodukohtades, ehitate külamaju, korrastate külaplatse, korraldate seminare ja õppepäevi, koote, tikite või mida iganes – see tunnustus on kõikidele teile!

Tundkem koos sellest rõõmu ja uhkust ning saame kokku kodukandipäeval “Meie ühine tegu – vald ja küla koos” 12. detsembril kell 13 kaunis Pärsama kultuurimajas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 10 korda, sh täna 1)