Iirimaalt on alates 1. septembrist toodud Eestisse kuus partiid sealiha, mis võib olla saastunud vähki põhjustava mürkainega. Saaremaa lihatööstus Iiri saastunud liha sisse ostnud ei ole ning kasutab enamasti vaid kohalikku toorainet.
“Meie kasutame ikka kohalikku päritolu liha,” ütles lihatööstuse müügijuht Marko Mägi. “Ja kui seda mõnikord ei jagu, siis vähesel määral oleme juurde ostnud Soomest ja Saksamaalt.” Tema sõnul on see sisseostetud liha täielikult läbi uuritud ja toksilisi ühendeid ei ole leitud. “Iiri liha pole meil kunagi olnud,” kinnitas Mägi.
Viimase nelja kuu jooksul Iirimaalt Eestisse toodud kuue sealihapartii kogus on 120 tonni.
Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel ütles, et praegu ei ole amet veel valmis kommenteerima, kas Iirimaalt toodud sealiha sisaldavaid tooteid võib veel Eestis müügil olla ja millised ettevõtted seda liha oma toodetes kasutasid.
Iiri valitsus teatas laupäeval, et võtab tagasi kõik riigis valmistatud sealihatooted seoses mürkaine dioksiin avastamisega loomasöödas ja sealihast võetud proovidega. Müügilt tuleb kõrvaldada kõik Iiri sealiha- ja peekonitooted, mis on valmistatud pärast 1. septembrit.
ajakirjandus on seekord asja rahulikumalt võtnud,10a tagasti korjati nende õhutusel isegi küpsised poelettidelt ära kuna sisaldasid loomseid rasvu,pärast selgus üllatusena,et hoopis mereloomseid
siin veel lugemist,kuidas iga saarlane imikust raugani sõi kahe kuu jooksul iga päev 2,3kg “Mürgitatud liha”,kui paraku millegipärast elavad veel.
http://www.epl.ee/artikkel/53484
Vahet pole, nagunii saastavad ise liha ära igasugu E-ainetega.
Saaremaa topib isegi külmutatud hakklihasse glutamaadi sisse!
No milleks on hakklihasse vaja maitsetugevndajat????
Igatahes Saaremaa lihast käin peale seda avastust kaarega mõõda.