Saaremaa lihatööstus saastunud sealihast prii (2)

Iirimaalt on alates 1. septembrist toodud Eestisse kuus partiid sealiha, mis võib olla saastunud vähki põhjustava mürkainega. Saaremaa lihatööstus Iiri saastunud liha sisse ostnud ei ole ning kasutab enamasti vaid kohalikku toorainet.

“Meie kasutame ikka kohalikku päritolu liha,” ütles lihatööstuse müügijuht Marko Mägi. “Ja kui seda mõnikord ei jagu, siis vähesel määral oleme juurde ostnud Soomest ja Saksamaalt.” Tema sõnul on see sisseostetud liha täielikult läbi uuritud ja toksilisi ühendeid ei ole leitud. “Iiri liha pole meil kunagi olnud,” kinnitas Mägi.

Viimase nelja kuu jooksul Iirimaalt Eestisse toodud kuue sealihapartii kogus on 120 tonni.
Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel ütles, et praegu ei ole amet veel valmis kommenteerima, kas Iirimaalt toodud sealiha sisaldavaid tooteid võib veel Eestis müügil olla ja millised ettevõtted seda liha oma toodetes kasutasid.

Iiri valitsus teatas laupäeval, et võtab tagasi kõik riigis valmistatud sealihatooted seoses mürkaine dioksiin avastamisega loomasöödas ja sealihast võetud proovidega. Müügilt tuleb kõrvaldada kõik Iiri sealiha- ja peekonitooted, mis on valmistatud pärast 1. septembrit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)