200 pilti Mikinäitusel

200 pilti Mikinäitusel

ISE TEHTUD, HÄSTI TEHTUD: Kuressaare kunstikooli õpilaste Karmela Kaasiku (paremal) ja Hanna Aksalu tööd on samuti näitusel väljas. Pildile on veel jäänud kunstikooli õpetajad Ene Pidmann (vasakul) ja Leelo Leesi.

Tähistamaks multifilmikangelase Miki-Hiire 80. sünnipäeva avati Saare maakonna keskraamatukogu teise korruse lugemissaalis neljapäeva pärastlõunal suur Mikinäitus enam kui paarisajast laste joonistatud-maalitud pildist.

Enamik töid saabus näitusele Kuressaare kunstikoolist. Peale linna koolide on näitusel esindatud veel Valjala põhikool ja Leisi keskkool.

Põneva väljapaneku saamisloost rääkisid raamatukogu lasteosakonna juhataja Liilia Virves ja sama osakonna raamatukoguhoidja ja Ameerika nurga koordinaator Maris Toop. Päevakohase kujutisega sünnipäevatordi olid meisterdanud Saare Leiva kondiitrid.

Miki-Hiire juubeli tähistamist alustas keskraamatukogu juba oktoobri lõpus. “Siis hakkasime Miki-Hiire mütse meisterdama. Neid tegid nii lapsed kui ka meie oma töötajad ning kaks leedulast Šiauliai raamatukogu Ameerika nurgast,” rääkis raamatukogu direktor Anu Vahter.

Sel nädalal käisid kinobussi juhendajad lastele Miki-Hiirest ja teistest tegelastest animafilmi tegemist õpetamas. Peatselt valmiv jõulunurkki ei saa ilma Mikita. Seda aitavad kujundada Kuressaare ametikooli õpilased.

Miki-Hiire raamatutest pakub lastele enim huvi sari “Miki tarkuse raamatud”. “Seal on kõik eluks vajalikud õpetused. Ja kogu see tarkus jõuab lugejateni Miki-Hiire seikluste kaudu,” selgitas Liilia Virves.

Üsna suur on ka raamatukogu multifilmivaramu. Veel on lapsed raamatukogus Miki-Hiire raamatute ja filmide kohta loengut kuulanud ja ise koomikseid joonistanud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 68 korda, sh täna 1)