Maa-aluse kaabli paigaldamine ootab maaomanike nõusolekut (2)

Eesti Energia kava rajada Nasva ja Salme vahele maa-alune elektrikaabel, mis asendaks praegust õhuliini ja tõstaks elektrivarustuse stabiilsust Lääne-Saaremaal, ootab maaomanike kooskõlastust.

Eesti Energia võrguehituse sektori saarte piirkonna juhataja Indrek Sild ütles Oma Saarele, et lõigul Salmest kuni Tehumardini on maa-alune kaabel juba paigaldatud.

“Jäänud on veel katta Tehumardi ja Nasva vaheline lõik,” selgitas ta. “Kuna piirkonnas peab kaabel läbima mitut eravalduses olevat maatükki, käivad praegu maaomanikega läbirääkimised, et saada paigaldustöödeks nende nõusolek.”

Millal võiksid maa-aluse elektrikaabli paigaldustööd lõppeda, ei osanud Indrek Sild eile veel täpselt öelda. Varem on Indrek Sild öelnud, et Nasva ja Salme vaheline maa-alune elektrikaabel muudaks Saaremaa lääneosas asuvate omavalitsuste elektriga varustamises senisest tunduvalt töökindlamaks. “Kuna praegu käigus olev õhuliin on amortiseerunud ning kulgeb praktiliselt mööda mere kallast ja asub liivasel pinnasel, siis on see loodusjõudude poolt kergesti haavatav,” selgitas ta. “Pealegi läbib õhuliin ka looduskaitse all olevaid Järve luiteid, mis muudab selle remonttööde tegemise keeruliseks.”

Elektrikaabli rajamine läheb maksma umbes 12 miljonit krooni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 131 korda, sh täna 1)