Uue piirivalve patrull-laeva nimeks saab Valve

Piirivalve ja keskkonnainspektsiooni uue reedel ristitava ühise patrull-laeva nimi tuleneb asjaosaliste sõnul valvamisega seotud tegemistest. Nii ütles Oma Saarele keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul.

Valve ristiema austava ülesande saab enda kanda Orissaare gümnaasiumi merendusklassi juhataja Evi Männik. “Tal on suuri teeneid tänase Eesti piirivalve ees ning tema koordineerimisel on alguse saanud meie järelkasvu areng Orissaare gümnaasiumis piirivalve ja merenduse kutseõppe kaudu,” põhjendas Lääne piirivalvepiirkonna pressiesindaja Janne Mets ristiema valikut.

Baltic Workboats’is ehitatud laevaga, mis kannab numbrit 112, hakkab keskkonnainspektsioon teostama kalajärelevalvet ning piirivalve ülesandeks on piirikontroll, merepääste, merereostuse seire ja ohutu mereliikluse tagamine.

Kodusadamat laeval veel ei ole, peamiselt hakkab see paiknema Lääne piirivalvepiirkonna vastutusalas.

Ligikaudu 24 meetri pikkune Valve on mehitatud Lääne piirivalvepiirkonna poolt. Laevameeskond hakkab töötama kahes vahetuses. Ühes vahetuses viibib korraga viis meest, lisaks on kaks kohta keskkonnainspektsiooni töötajatele. Uue piirivalvelaeva komandörid on piirivalveleitnant Vaido Luks ja Imre Kiier.

Eile esimese ametliku avaveesõidu teinud piirivalvelaev käitus komandör Luksi sõnul igati meeldivalt. “Üllatavalt hea oli,” märkis Luks. Ta nentis, et laeva headus väljendus esmajoones tema manööverdamisvõimes. Imre Kiier lisas, et uus laev kuuletub väga hästi. Luksi kinnitusel suudeti arendada ka tootja poolt lubatud tippkiirust, milleks oli 25 sõlme.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 46 korda, sh täna 1)