Lihtne küsimus

Mida arvate piirivalve, politsei ning kodakondsus- ja migratsiooniameti liitumisest? Mis on Saaremaal sellest muutunud ja millised muutused on veel ees?

Vastab Kuressaare politseijaoskonna vanemkomissar Aare Allik:

Nende kolme asutuse ühendamine on loomulik ja vajalik. Mina näen ühendamisvajadust tingiva asjaoluna eelkõige seda, et tänases muutunud maailmas on meil mitmeid kattuvaid/dubleerivaid ülesandeid.

Ning kui vaadata lähituleviku suunas, toimub lähiaastail oluline muutus – tööealiste elanike arv väheneb ja pensioniealiste arv kasvab. Lihtsamalt väljendudes on kolme sarnaste/ühtivate funktsioonidega asutuse eraldi ülalpidamine riigile ülejõuelamine. See ei kehti vaid sisejulgeoleku asutuste osas, ka keskkonnaministeerium on oma haldusalas ära tundnud selliseid asutusi, mis ühise katuse all võiksid tegutseda.

Esimesed ühinemiseelsed viljad on saarlastele aga juba maitsta – koostöös Lääne piirivalvepiirkonnaga toimuvad juba eelmisest aastast politsei ja piirivalve ühispatrullid. Oleme piirivalvurite poolt kohanud olulist koostöötahet ja leidnud nende seast endile tublid partnerid avaliku korra ja liiklusjärelevalve tagamisel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)