Kummid alla! (14)

Kummid alla!

 

Korralike kummide kasutamine ei ole kasulik mitte ainult üheöösuhetes, vaid ka liikluses. Eriti eile taevast sadanud talve hakul. Ehkki talverehvid on Eestis kohustuslikud alates detsembri esimesest päevast, ei peaks autojuhid jälgima kummide valikul kuupäevi, vaid ilmaolusid. Või veel parem – mõlemat koos. Kes siiralt usub, et novembri keskpaigas ning ilmade jahenedes talv veel kaugel on, on üksjagu naiivne.

Eile Kihelkonna maanteel toimunud liiklusõnnetus oli näiteks selle kohta, et nii mõnelegi tuli tali ootamatult. Ehkki just üleeile vahetas ettenägelik Dacia juht auto suverehvid talverehvide vastu, ei päästnud see teda avariist kaasliikleja tõttu, kes talverehvide panekut seni edasi lükanud.

Inimesed unustavad ja ikka juhtub. Kui aga kummivahetuse mõte on peast juba läbi käinud ja selles suhtes midagi ette võetud pole, kas siis pole juba tegu hoolimatusega enda ja teiste suhtes?

Liikluses ei saa loota ainult iseenda ja oma sõiduki peale. Me võime ju uskuda, et oskame paariõllese-peaga autot roolida, kuid kui mõni laps puu tagant ootamatult teele jookseb, vajame ka reaktsiooni. See, et joogine aju vähendab reaktsioonikiirust, ei ole uskumus, vaid fakt. Nagu ka see, et tavaline rehv ei pea lörtsis ja libedas nii hästi nagu talverehv.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)