FC Kuressaare tõmbas selga meistriliiga särgi (2)

FC Kuressaare tõmbas selga meistriliiga särgi

VIIMANE VÄRAV: Eduka punkti pani hooajale meeskonna parim väravakütt Martti Pukk (kollases särgis), kes saatis palli ka Paide väravasse.

FC Kuressaare lõpetas eile esiliiga hooaja, võites viimases kohtumises Paide FC Flora linnameeskonda seisuga 1 : 0. Edasipääsu meistriliigasse oli Kuressaare saavutanud juba kolm mängu enne hooaja lõppu.

Eilsel kohtumisel Paide vastu kummalgi võistkonnal tabeli seisukohast midagi võita ega kaotada ei olnud. Kuressaarel oli meistriliiga pääs kindlustatud ning Paidel ees üleminekumäng Pärnuga ootamas.

Sellegipoolest oli eile mängus küsimus, kas kummalgi meeskonnal õnnestub sel hooajal lõpuks vastast võita. FC Kuressaare ja Paide eelmised omavahelised mängud sel hooajal lõppesid kõik viigiga.

Kohtumine peeti Kuressaare kunstmuruväljakul, sest linnastaadioni muru sooviti säästa sel nädalal toimuva Eesti–Leedu sõpruskohtumise jaoks. Juba mängu algusest oli näha, et Kuressaare soovis mängust võitu, oldi aktiivsemad ning hoiti palli rohkem.

Kuressaare mäng kandis vilja juba 13. minutil, kui klubi suurim väravakütt sel hooajal, Martti Pukk, avas skoori võitluslikust olukorrast vastase värava all.

Löödud väravast veelgi indu saanud Kuressaare jätkas aktiivselt ründamist ning mäng käis suurema osa poolajast Paide väljakupoolel. Mäng tõi järjest mitmeid väravaolukordi, kuid löödi kas mööda või õnnestus Paide väravavahil ja kaitsjatel pallid ära lüüa.

Esimese poolaja lõpupoole eksisid Kuressaare mängijad paaril korral ning Paidel oli kahel korral järjest võimalus mäng viigistada, kuid löödi mööda ja üle värava.

Teine poolaeg algas pingelisemalt ning Paide üritas initsiatiivi haarata. Paaril korral oli õhus küsimus, kas jälle tuleb viik, kuid Kuressaare kaitsjad sundisid neid eksima. Kuressaare tegi hea mängu ning suutis mitmel korral tekitada väga ohtlikke olukordi. Vaid õnn päästis Paide hullemast, kui ühe rünnaku ajal Kuressaare kolm korda väravale lõi, millest viimase löögi peatas Paide mängija kätega, kuid kohtunik ei pidanud seda eksimuseks.

Kumbki pool rohkem väravaid lüüa ei suutnud ning mäng lõppes Kuressaare 1 : 0 võiduga. Platsi kõrvalt ilmusid mängijatele selga kollased särgid kirjaga “Meistriliiga 2009”. Mängijad tänasid fänne ning fännid mängijaid, pannes nii kauni punkti edukale hooajale.

Meistriliigas samade meestega

FC Kuressaare peatreener Jan Važinski ütles pärast mängu, et ehkki mängu tulemus ei otsustanud midagi ning meeskonnad mängisid pingevabalt, ei taha ükski meeskond kaotada. “Täna domineerisime peaaegu terve mängu ja ülekaal oli meil selge,” rääkis treener. “1 : 0 on liiga väike seis, aga realiseerimine ei õnnestu mitte iga kord.”

Eduka hooaja kohta andis treener vaid positiivseid hinnanguid. “Päris korraliku hooaja mängisime. Nii noore koosseisuga saime meistriliiga koha kolm vooru enne lõppu juba. Sellega võiks rahul olla,” rääkis Važinski.
Meistriliigas olles järgmisel aastal peatreeneri sõnul meeskonnas suuri muutusi plaanis ei ole, võib-olla leitakse 2–3 mängijat juurde.

“Põhimõtteliselt meil pole mõttes siin midagi teistmoodi teha, sest koosseis on noor, motivatsiooni on palju – kui juba sel aastal esiliigas oli, siis järgmisel aastal on kindlasti,” ütles treener.

Važinskil on usku oma mängijatesse. “Enne seda hooaega, kui nii palju mängijaid vahetasime, ei uskunud keegi, et meil on reaalselt võimalik tõusta, et nii noored mängijad saavad esiliigas hakkama. Saime hakkama esiliigas, saame ka meistriliigas.”
Meistriliigas on treeneri sõnul eesmärgiks liigasse püsimajäämine.

Fännid on rahul

Eile enne mängu andsid FC Kuressaare fännid omalt poolt üle ka auhinnad sel hooajal endi lemmikmängijatele, kelleks olid Jaanis Kriska FC Kuressaarest ning Elari Valmas Sörve JK-st.

Pärast mängu rääkisid fännid Elari ja Miko Oma Saarele, et uskusid FC Kuressaare edasipääsu meistriliigasse. “Ma usun, et järgmisel aastal läheb ka kõik kenasti,” rääkis Miko ning näitas seljas olevat “Meistriliiga 2009” kirjaga särki. “Ilma uskumata ei jõua kuhugi. Kuna me teadsime, et võistkond on selleks võimeline, siis oli ka oodata, kuni seda särki on põhjust kandma hakata.”

Järgmisest hooajast ootavad fännid FC Kuressaarelt meistriliigasse püsima jäämist.
FC Kuressaare fänniklubis ei ole just palju rahvast – tosin inimest. Nüüd, seoses meistriliigaga loodetakse fänniseltskonda rahvast juurde, sest korralik hooaeg võiks anda inimestele innustust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)