Muhu vald tahab valla kulul vaktsineerimisi laiendada

Muhu vallavalitsusel on kavas koostöös perearstiga välja selgitada enamlevinud haigused Muhus ja laiendada vaktsineerimissoodustuste saajate ringi.

Muhu valla haridus-, kultuuri- ja sotsiaalnõunik Arvo Vaga ütles, et teema kerkis üles viimases volikogus, kui oli juttu kuni 12-aastaste tüdrukute vaktsineerimisest emakakaelavähi tekke ennetamiseks.

“Praegu on idee täiesti mõttetasandil,” sõnas Vaga, lisades, et vald arvestab siinjuures igati perearsti ettepanekutega ning asja hakatakse arutama vallavalitsuses ning ehk ka volikogu sotsiaalkomisjonis. “Jutt käib laste vaktsineerimisest,” täpsustas sotsiaalnõunik.

Muhu perearst Lea Uutsalu ei osanud eile veel kindlalt öelda, millised need haigused võiksid olla, mille vastu vaktsineerimist võiks omavalitsus toetada. “Kindlasti on valla soov kiiduväärt, kuid ega kõikide haiguste vastu ju ka vaktsineerida saa, osa tuleb inimestel ka läbi põdeda,” arvas ta.

“Borrelioosi vastu vaktsiini ei ole ja puukentsefaliidi vastu on enamik ennast juba vaktsineerinud,” lisas Uutsalu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 10 korda, sh täna 1)