Kultuuriministeerium keeldus Sääre kordoni ülevõtmisest (4)

Kultuuriministeerium lükkas tagasi Saaremaa muinsuskaitse seltsi ettepaneku võtta siseministeeriumilt üle Sääre kordoni hoonetekompleks.

Kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles osutas, et hoonete üleandmine ühelt ministeeriumilt teisele jätaks kordoni kompleksi endiselt riigi varaks, mida ei saa anda tasuta kasutada Saaremaa muinsuskaitse seltsile muuseumi pidamiseks. Vastavalt seadusele saab riigivara kasutusse anda vaid avalikul enampakkumisel. Tasuta saaks selts vara kasutada vaid heategeval sihtotstarbel, mida muuseumi pidamine ei ole, viitas Sukles.

Saaremaa muinsuskaitse selts pöördus kultuuriministeeriumi poole seoses kordoni praeguse valitseja siseministeeriumi plaaniga kompleks enampakkumisel maha müüa. Selts on avaldanud lootust, et kultuuriministeerium suhtub kodanikeühenduste ja kohaliku omaalgatuse toetamisse mõistvamalt kui siseministeerium.

Nii Saaremaa muinsuskaitse selts kui ka Saaremaa merekultuuri selts soovivad kompleksi jätmist riigi omandusse ning hoonete tasuta väljarentimist neile kodanikeorganisatsioonidele, et säiliksid eeldused Sõrve ajalootoa, meremuuseumi ja linnujaama tegevuse jätkumiseks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)