Maakonna elanike arv on tänavu vähenenud 200 inimese võrra

Võrreldes möödunud aasta kümne kuuga, on Saare maakonnas elanike arv vähenenud sel aastal 199 inimese võrra.

Selle aasta oktoobrikuu seisuga on rahvastikuarvestuse andmebaasi andmeil Saare maakonnas registreeritud 292 lapse sünd, mida on 12 võrra vähem kui 2007. aastal, kui sündide arv oli viimase kümne aasta lõikes rekordiline.

Surmasid on kaheksa kuuga registreeritud 395 ehk samuti 12 võrra vähem kui mullu. Negatiivse iibe ja väljarändajate tõttu on maakonna elanike arv võrreldes möödunud aastaga ikkagi 199 inimese võrra vähenenud. 1. novembri seisuga elas Saare maakonnas 36 138 elanikku, Kuressaares oli elanikke 15 067 ehk 110 inimest vähem kui mullu samal ajal.

Maakonda saabus selle aasta kümne kuuga 454 inimest, kellest linna asus elama 155 ja maale 299 inimest. Maakonnast lahkus kümne kuuga 550 inimest. Linnast oli lahkujaid 257 ja maalt 293. Kuressaare linnast on maale läinud elama 192 inimest ja maalt on linna kolinud 185 inimest.

Kõige enam on elanike arv kasvanud (põhiliselt rände arvelt) Kaarma vallas, kus on 72 inimest rohkem kui mullu. Pisut on rände arvelt kasvanud ka Lümanda, Muhu ja Mustjala valla elanike arv.

Ainsana polnud 1. novembri seisuga ühtegi last sündinud Torgu vallas, Ruhnus oli sündinud üks laps.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)