Lihtne küsimus

15. oktoobri Oma Saare artiklis “Politsei: öise valve kaotamine ei vähenda turvalisust” ütles Lääne politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo juht: “Politsei töö on korraldatud nii, et politseipatrullid paiknevad vastavalt analüüsile eelkõige neis piirkondades, kus kipub rohkem juhtuma: olgu siis senisele statistikale tuginedes tegemist kas probleemsemate piirkondadega liikluses või õigusrikkumistega avaliku korra rikkumiste mõistes.”
Millisest hetkest selline kord kehtib, kas see on üle-eestiline? Miks see sisse viidi ja kuidas see end esialgu tõestanud on?

Vastab politseiameti kommunikatsiooniosakonna juhataja Anne Osvet:

Seesugune töökorralduse muutmine on iga politseiasutuse juhi otsustada. Kuidas politseiprefektuur või -osakond oma tegemisi või patrullide paiknemisi parasjagu taktikaliselt korraldab, otsustavad nemad. Mingisugust korraldust “ülalt” ei ole antud.

Politseiorganisatsiooni jaoks on esmatähtis asjaolu, et ükski piirkond ei jääks politseilise teenindamiseta, ja seda pole juhtunud ega juhtu ka Saaremaal.

Küll aga pole mõistlik pidada konstaablipunktis politseiametnikku n-ö igaks juhuks öösel telefonivalves, selle asemel et ta saaks autopatrulli koosseisus kiiresti reageerida ka mujal kui ainult tema konstaablipunkti teenindatavas piirkonnas.

Evely Aaviku loos toetavad ju seda seisukohta ka Orissaare ja Muhu vallavanemad, kes ei näe selles töökorralduslikus muutuses suurt probleemi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)