KG lapsed laulsid päris oma laule

KG lapsed laulsid päris oma laule

SÜDAMETEMURDJAD: Risto Paiste ja Tanel Tõru 10.a klassist.

15.–16. oktoobril toimus Kuressaare gümnaasiumis traditsiooniline klassidevaheline isetehtud laulude võistlus, mida korraldame üle aasta, vaheldumisi karaoke võistulaulmisega. Esitada tuli täiesti omaloominguline laul või meelepärane laul, millele on ise tehtud sõnad.

Suur huvi ja aktiivne osavõtt näitas, et andekaid noori jätkub. Noorematest võiks nimetada 6.a klassi õpilase Laura Põdra “Suvist laulu”, millest võiks lõbusa ja meeldejääva refrääni tõttu tõeline hitt kujuneda. 4.a kl tüdrukud üllatasid vahva räppimisega.

9.a kl õpilane Linda Lapp on juba teatud-tuntud “hõbekõri” Saaremaal, nüüd avas ta end ka kui andekas laulusepp, lisaks organiseeris isegi terve bändi end saatma.

Gümnaasiumiosas tuleb kindlasti esile tõsta abiturient Kaia Oidekivi, kes esines huvitava omaloomingulise lauluga, saates end ka suurepäraselt klaveril. Võitja selles vanuseastmes oli aga 12.c, neil oli laval jällegi terve bänd, millest ei puudunud isegi tuuba.

Tore on, et iga aastaga kirjutatakse täiesti omaloomingulisi laule järjest rohkem, ainult laulutekstide väljamõtlemist tuntud meloodiale esineb üha vähem. Samas tuleb ka sellist võimalust välja pakkuda, kuna igas klassis (eriti nooremates) pole piisavalt kompetentseid õpilasi, kes suudaks terve laulu päris ise luua.

Mai Rand


Lauluvõistluse parimad

1. kooliaste (2.–3. kl): 1. koht 3.a, 2. koht 3.b, 3. koht 3.ab kunstigrupp. 2. kooliaste (4.–6. kl): 1. koht 6.a, 2. koht 5.b, 3. koht 6.b. 3. kooliaste (7.–9. kl): 1. koht 9.a, 2. koht 8.b, 3. koht 9.b. 4. kooliaste (10.–12. kl): 1. koht 12.c, 2. koht 12.f, 3. koht 12.d ja 12.e.

Eripreemiad: 4.a – räppimise eri; 5.a – südikuse eri; 7.a – psühholoogi eri; 7.b – lootuse eri; 10.c – humoorikuse eri; 10.a – tulevikulootuse eri; 11.c – eripreemia tervislike eluviiside propageerimise eest; 11.d – klassivaimu eri; 12.b – regilaulu eri.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 44 korda, sh täna 1)