Eesti jõuluvanad kogunevad konverentsile Kuressaarde

Vähemalt poolsada Eesti jõuluvana, -memme ja -päkapikku korraldavad oma tänavuse aastakonverentsi novembri lõpul Kuressaares.

“Jõuluvanade konverentsi on seni korraldatud reeglina Pärnus, kuid oma kaheksanda kogunemise otsustasid nad esmakordselt kusagil mujal teha ja valisid selleks kohaks Kuressaare,” ütles Oma Saarele Kuressaare linnavalitsuse kultuurinõunik Heli Jalakas. Kuressaare valiti tänu Heli Jalaka ja Mart Tõnismäe nimelise jõuluvana tutvusele.

Konverents, kus jõuluvanad arutavad tööküsimusi, kutse-eetikat ja kõike nende töösse puutuvat, toimub 29. ja 30 novembril. Esimesel päeval teevad praamiga Muhumaale saabuvad jõuluvanad peatuse Liival, Orissaares, Laimjalas ja Valjalas. Pärast lõunat toimuvad Kuressaare raekoja ees mitmed meelelahutusüritused ja kontsertprogramm.

Tänavu ühildatakse jõuluvanade konverentsiga ka traditsiooniline Kuressaare päkapikujooks. Üritustest võtavad osa ka paar Rootsi ja Norra jõuluvana.

Täpne programm ei ole veel koos, kuid tõenäoliselt esinevad Heino Seljamaa nukkudega, Olavi Kõrre tutvustab rahvapille ning kindlasti osalevad kontserdil tublid Kuressaare lapsed, rääkis Heli Jalakas.

Konverentsi teisel päeval, mis langeb kokku I advendiga, peavad jõuluvanad raekojas nõu, osalevad Veski trahteri hoovil toimuval mahetoidu- ja käsitöölaadal ning kesklinna kuusel pidulikul jõulutulede süütamisel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)