Toomas Lunge ja Indrek Kalda esinesid Saaremaal

Neljapäeva õhtul esinesid Orissaare kultuurimajas muusikud Toomas Lunge kitarri, klaveri ja akordioniga ning virtuooslik viiulimees Indrek Kalda.

Erinevaid põlvkondi ühendav kava oli kokku pandud maailma muusikast, mis Eestis ammuilma tuntud ja tuttavaks lauldud. Nii tuttavaks, et paljud lugusid tihtipeale rahvalauludeks peavad, teadmata, et päriskodu hoopistükkis näiteks Läti- või Saksamaal.

Nii kõlasid kodukeelsed sõnad saanud Saksa, Rootsi, Iiri ja Ameerika lood, samuti mustlas- ja mustanahaliste muusika, mida ilmestasid selgitavad vahetekstid ning muiglevad meenutused. Enne lisalugu, võimsat “Tõuse üles ja läheme ära”, võeti ette ühislaulmine palaga “Kaugel, kaugel, kus on minu kodu,” mille arvukate salmide peale lubati üles ehitada terve järgmine kontsert.

Muusikud on ise öelnud, et väikest saali on jõukohasem täita ning kontakt publikuga parem. Orissaarest sõideti Sõmerale ning sealt tagasi mandrile.
Indrek Kalda ja Toomas Lunge, kes on tuntud ansamblitest Justament ning Lindpriid, kontserttuur koosneb kokku 19 kontserdist.

Ivika Laanet, Elina Kalm

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)