Saaremaa esindussepikoda pääses tulekahjust ehmatusega

Saaremaa esindussepikoda pääses tulekahjust ehmatusega

HOOLETUS EES, ÕNNETUS TAGA: Esialgsel hinnangul võis tuli alguse saada sepatööde tagajärjel tekkinud sädemest.

Laupäeva hommikul läks seni kindlaks tegemata põhjusel põlema Eestis suurimate sepisevalmistajate hulka kuuluva Saikla sepikoja pööning.

“Hooletus ees, õnnetus taga,” ütles sepikoja asutaja ja omanik Tuljo Ella. “Tahan öelda, et oleme olnud hooletud, nüüd istume kollektiiviga kõik ilusasti kokku ja arutame asja läbi.”

Laupäeval kell 7.35 sai päästekeskus teate, et Orissaare vallas Saiklas põleb OÜ-le Talumaa kuuluva sepikoja pööning 200 ruutmeetri ulatuses. Kustutustööde käigus avati 20 ruutmeetrit katust ning kogu hoone sai suitsu- ja veekahjustusi.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremetsa sõnul põles 600 ruutmeetri suurusel hoonel pööning. “Pööningul hävis osaliselt katuse soojustus ja roovitus,” ütles Saaremets Oma Saarele, lisades, et põlengut olid kustutamas seitse päästeautot ja operatiivkorrapidaja. Seda, millest tulekahju alguse sai, veel kindlalt väita ei saa, kuna tekkepõhjus on selgitamisel. Esialgsel hinnangul võis tuli alguse saada sepatööde tagajärjel tekkinud sädemest. “Pööningul elektrit polnud ning süütamist keegi ei kahtlusta,” märkis Saaremets.

Tuljo Ella on veendunud, et tulekahju sai alguse tööpäeva lõpul tootmisprotsessis elementaarses hooletuse tõttu lendu läinud sädemest, mille tulemusel tekkinud hõõgumine lahvatas hommikul leegiks. Ella ei osanud öelda, kes tulekahju täpselt avastas. Hommikul sepikoja poole minnes sai Ella oma telefonile tulekahju kohta ühe katkenud kõne, mille autorit ei tea ta siiani. Omaniku sündmuskohale jõudes oli hoovil juba paar inimest ees ning tuletõrje välja kutsutud.

Saaremaa Päästeameti tegevuse kohta seoses tulekahju kustutamisega oli Tuljo Ellal vaid kiidusõnu. “Tahaks öelda, et nad olid ikka väga tublid mehed.”

Ettevõtte juhataja Andres Ella sõnul laupäeval juhtunud õnnetus töökorraldust ei sega. “Kahju oli minimaalne,” sõnas Ella, kinnitades, et ükski masin kannatada ei saanud.

“Töö jätkub esmaspäeval tavapärases rütmis,” märkis Ella, lisades, et uue katuse saavad nad hoonele peale juba kolmapäevaks ning tänu soojadele ilmadele ei sega katuse osaline puudumine töö tegemist. “Midagi olulist ei juhtunud,” lisas Ella.

Saaremaa tuntuim sepiste tootja OÜ Talumaa tegutseb kaubamärgi “Saaremaa Sepad” all. Ettevõtte kliendid on ehitus- ja kodukaupade müüjad üle Eesti, püsivalt eksporditakse toodangut Lätti, Soome, Norrasse ja Saksamaale.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)