Mustjalas kaovad dokumendid (8)

Mustjala vallas on puhkenud tõeline segadus, sest lisaks ühe maamüügi toimiku kadumisele on kaduma läinud ka revisjonikomisjoni akt, mis käsitles toimiku kadumist.

26. septembril tuleb Mustjala vallavolikogus uuesti arutusele valla revisjonikomisjoni akt, mis komisjoni liikmete allkirjade puudumise tõttu eelmisel istungil päevakorrast välja jäi.

Vallavalitsus keeldus aktis välja toodud märkustele selgituste andmisest, viidates, et revisjonikomisjoni esimehe Heimar Põllu poolt üle antud aktil puuduvad revisjonikomisjoni liikmete allkirjad, mistõttu pole see originaaldokument.

Mustjala vallavolikogu esimehe Toivo Lõhmuse sõnul pole talle siiani päris selge, kas vallavalitsus vassib või puudusid komisjoni esimehe poolt vallavalitsusele üle antud aktis tõesti allkirjad. “Ma olen oma asjades ka tuhninud, et äkki andis Heimar Põld akti minu kätte ja ma olen selle kuskile jätnud, aga minu käes ka pole,” rääkis Lõhmus. “Ma ei saa ka ütelda, et vallavanem selle meelega ära kaotas, võib olla Põld ise unustas ära, aga Põld ütles, et tema käes ka pole. Ei tea, kuhu see siis sai.”

Mustjala vallavanem Kalle Kolter kinnitas Oma Saarele, et revisjonikomisjoni akt ei ole kuhugi kadunud, vaid aktil polnud lihtsalt allkirju all.
Revisjonikomisjoni esimees Heimar Põld aga ütles, et komisjon allkirjastas akti juba enne üle-eelmist volikogu ja ilmne on see, et dokument läks kaduma teel vallavolikogu saalist vallavanema kabinetti. Kui vallavanem ütleb, et tal on olemas vaid akti allkirjadeta variant, siis ka selle Põld enda sõnul vallasekretäri palvel vallavalitsusele tõepoolest meilis.

Revisjonikomisjoni esimees kellelegi näpuga näidata ei julge, kuid ütles, et kuna revisjonikomisjoni poolt esitatud küsimused puudutasid arhiivist kaotsi läinud toimikut (Heimar Põllu enda maa-asjade kohta – toim), siis on need kindlasti mõnele ebameeldivad. Revisjonikomisjon soovis vallavalitsuselt teada, miks ei informeeri vallavalitsus volikogu vallamajas toime pandud vargusest.

Põld ütles, et nädal enne augustikuu volikogu oli vallavalitsus ka ise revisjoniakti arutanud. “Millise dokumendi alusel seda siis tehti?” küsis Põld.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)