Saaremaa Punane Rist kolib Lasteaia tänavale

Eesti Punase Risti Saaremaa selts avab oma uksed 1. oktoobril uues kohas – Kuressaares Lasteaia tänaval, endises haigekassa majas.

Kuna senine rendipind perearstikeskuse majas muutus organisatsioonile selle tegevsekretäri Laine Kunnberg-Bortnikovi sõnul kitsaks ja kulukaks, hakati juba aasta alguses mõtlema uute ruumide peale.

“Otsisime ruume nii asukoha kui ka ülalpidamiskulude järgi. Tähtsaks pidasime seda, et ruumid asuksid kindlasti esimesel korrusel, kuna soovime oma tegevusse kaasata ka aktiivseid eakaid ja puuetega inimesi, nagu see on tavaks mujal Euroopas,” rääkis Kunnberg-Bortnikov. 

Tema arvates on eriti tähelepanuväärne, et Lasteaia tänav 12 maja on suure osa oma eksisteerimisajast pakkunud peavarju just meditsiiniga seotud inimestele. “Nõukogude ajal asus selles majas meditsiinitöötajate ühiselamu ning aastani 2004 oli seal Eesti haigekassa Kuressaare filiaal,” rääkis ta.

Eesti Punase Risti Saaremaa seltsi juhatuse esimees Juhan Nemvalts, kes oma tohtrikarjääri alguses Saaremaal elas just selles samas ühiselamus, nentis, et ruumid on tõeliselt hea koha peal ning sinna pääseb igal ajal, just siis, kui vajadust on.

Kunnberg-Bortnikovi sõnul on esimene suurem ettevõtmine uutes ruumides 8. oktoobril algavad täiskasvanute esmaabikursused. “Ka traditsiooniks saanud laste esmaabilaager toimub juba uues asukohas,” jätkas tegevsekretär. Tema sõnul on kavas korraldada ka lahtiste uste päevad, et kõik, kes on huvitatud vabatahtliku tööst, saaksid tulla tutvuma ja liituma. 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)