Kaarma vald võtab ligi kolm miljonit krooni laenu

Kaarma vald kavatseb võtta 2,8 miljonit krooni laenu, et lõpetada Aste lasteaia rekonstrueerimistööd ja osta AS-i Kuressaare Veevärk aktsiaid.

Kaarma vallavolikogule esitatud eelnõu kohaselt kulub 1,63 miljonit krooni laenust Aste lasteaia rekonstrueerimise täiendavateks töödeks ning lasteaia territooriumi asfalteerimiseks.

Ülejäänud ligi 1,2 miljonit krooni läheb Kuressaare Veevärgi kolmanda emissiooni aktsiate ostmiseks, mille eest tehakse maakondliku torustikuprojektiga ette nähtud töid.

Suurima osa lasteaiale kuluvast laenust võtab lasteaia ventilatsiooni ümberehitamine. Kui lasteaia rekonstrueerimise eelprojekt nägi ette vaid väljatõmbeventilatsiooni ehitamist, siis 2007. a algul kehtima hakanud eeskirjad nõuavad täieliku sundventilatsiooni (eelsoojendatud õhu sissepuhe ja väljatõmme) ehitamist.

Täiendamist nõuab ka lasteaia küttesüsteem, kuna põrandaaluste kanalite avamisel selgus, et vaja on rajada uued reguleerimissõlmed, mida eelprojekt ette ei näinud. Kaarma vallal on käesoleva aasta eelarves lubatud võtta 10,3 miljonit krooni laenu, millest 7,5 miljonit oli ette nähtud Aste lasteaia rekonstrueerimise lõpetamiseks. 2,8 miljonit jäi aga konkreetsete vajaduste selgumiseni ootele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)