Endine taksojuht oli taas purjus peaga roolis

Kevadel taksoroolist raskes joobes tabatud 58-aastane Mati Pärn oli taas purjus peaga roolis ning seekord määras kohus talle tingimisi vanglakaristuse.

Tänavu aprilli lõpus tabas politsei Kuressaares Abaja tänaval taksoroolist 58-aastase Mati, kellel tuvastati raske joove. Kohus karistas teda toona väärteokorras 10-ööpäevase arestiga ning võttis mehelt kolmeks kuuks ka juhtimisõiguse. Kuressaare linnavalitsus tühistas seejärel ka Pärna taksoveoloa, olles eelnevalt politseist märgukirja saanud.

Sellest hoolimata otsustas mees augustis taas napsitanuna rooli istuda. Politsei tabas ta 24. augustil kella 17.10 ajal Kaarma vallas Kuressaare–Võhma–Panga maantee neljandal kilomeetril isikliku sõiduauto Toyota Avensis roolist. Mehel tuvastati keskmine joove.

Kohus mõistis Mati Pärna süüdi ning karistas teda kuue kuu pikkuse vangistusega tingimisi 18-kuulise katseajaga, mil mehel tuleb täita kontrollnõudeid. Lisakaristusena võttis kohus temalt üheksaks kuuks ära mootorsõiduki juhtimise õiguse. Veel tuleb mehel riigituludesse tasuda 6525 krooni sundraha ning õigusabiga seonduvad kulud.

Taksot juhtida ei tohi varem taksojuhina töötanud Pärn enam niipea, sest vastavalt ühistranspordiseadusele saab ta taotleda uut taksoveoluba mitte varem kui kolme aasta pärast. Täpselt nii pikk on seaduses sätestatud periood siis, kui teda selle aja vältel ei ole karistatud juhtimisõiguse peatamise või äravõtmisega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 67 korda, sh täna 1)