“Võsareporter” rikkus head ajakirjandustava

“Võsareporter” rikkus head ajakirjandustava

 

Pressinõukogu hinnangul rikkus Kanal 2 saade “Võsareporter” head ajakirjandustava, sest ei andnud ühele poolele piisavalt sõna.

Rapla maakonnahaigla ravijuht Aili Laasner esitas pressinõukogule kaebuse “Võsareporteris” 19. mail ilmunud loo “Kiirabiarst oleks memmel surra lasknud” peale.

Videolõigus on juttu teadvuse kaotanud eakast naisest, keda poja väitel kiirabi ei soovinud elustada ning kes paar päeva hiljem lubati haiglast väidetavalt poolpaljalt koju. Saatelõigus antakse sõna nii eakale naisele, tema pojale kui ka Rapla haigla ravijuhile.

Laasner leidis, et saates esitatud faktid olid ühepoolsed, moonutatud ja eksitavad ning haigla mainet kahjustavad. Kaebaja ei olnud rahul, et võttegrupp tuli haiglasse ette teatamata ega jätnud talle aega haiguslooga tutvuda. Laasner esitas “Võsareporterile” veel enne saadet uut infot, kuid seda ei kasutatud. Nõukogule esitatud materjalidest selgus, et ravijuht võttis “Võsareporteri” tegijatega enne saadet täiendavat infot andes korduvalt ühendust.

Saate toimetus selgitas, et elustamisest keeldumist kinnitavad kaks inimest ning seda ei lükanud ümber ka haigla ravijuht. “Võsareporteri” toimetus leidis, et loos on võetud kommentaar mõlemalt poolelt – nii haiglalt kui ka patsiendilt. Samuti märkis toimetus, et kaebaja uut intervjuud ei soovinud.

Pressinõukogu otsustas, et Kanal 2 rikkus ajakirjanduseetika koodeksi seda punkti, mis näeb ette, et ajakirjandus teenib avalikkuse õigust saada tõest, ausat ja igakülgset infot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)