Vihmavesi võib kohati rikkuda kaevuvee

Tervisekaitse soovitab madalamate puurkaevude ja salvkaevude joogivee tarbijail suuremate ja pikaajalisemate vihmasadude ajal kasutada vett joogiks keedetult.

Pärnu tervisekaitsetalituse Saaremaa osakonna inspektor Urve Raag ütles Oma Saarele, et praeguste suurte vihmasadude ajal ei ole tervisekaitse joogivee kvaliteedi osas analüüse teinud ning konkreetseid kaebusi joogivee halvenemise kohta ei ole neile ka edastatud.

“Probleeme ei peaks olema sügavamate puurkaevude joogiveega, küll aga võib olla madalamate puurkaevude ja salvkaevude veega,” sõnas Raag. “Kui selliste kaevude läheduses on mõni reostusallikas, näiteks mittekorralik sõnnikuhoidla, solgivee kogumiskaev jne, siis vihmade ajal joogivee kvaliteet loomulikult halveneb.

Saare maakonnas on tervisekaitsetalituse andmeil põhjavesi vähem kaitstud Sõrve poolsaarel, Tagavere piirkonnas ja Muhu saarel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 41 korda, sh täna 1)