Lihtne küsimus (4)

Kuressaare Tallinna tn 25 OÜ Kasearu kontoritarvete kaupluse omanik pahandas kaupluse ees tänava üleskaevamise pärast kõige soodsamal müügiajal ehk kooliaasta alguses. Firma käive olevat sel perioodil langenud kaks korda, samuti ei olnud võimalik kaupa juurde tuua. Ta küsis, miks mitte keegi ei ole temaga kaevamise aega kooskõlastanud, sest soov oleks olnud seda kaevamistööd kahe nädala võrra edasi lükata.
Küsisime Kuressaare linnavalitsusest, kas sellised tänavate sulgemised ehitustöödeks peab kooskõlastama kõigiga, keda see puudutada võib? Mis saab siis, kui tänavate ääres olevad asutused hakkavad nõudma neile sobivaid aegu, mis võivad olla erinevad?

Vastab abilinnapea Kalle Koov:

AS Kuressaare Soojus esitas Kuressaare linnavalitsusele ehitusloa, kaeveloa ja tänavate sulgemise loa taotlused seoses kaugkütte magistraaltrassi rekonstrueerimisega. Taotleja taotles tänava sulgemist osaliselt Tallinna 25 esisel alal 1. septembrist 19.septembrini ja taotlusest nähtub, et ta kohustus sellest teavitama ka Tallinna tn 25 maja rentnikke.
Linna kaevetööde ja sulgemiste loakomisjon väljastas loa 29.08.08.
Lisaks andis linnavalitsus oma 02.09.08 korraldusega ka ehitusloa.

On kahetsusväärne, et üks või teine kaeve või teetööd takistavad või vähendavad ettevõtete tegevust ja tulukust, kuid arengu huvides ei ole alati võimalik teha kõike kõigi osapoolte konsensuslikul nõusolekul.

Kahju tõepoolest ettevõtjast! Loodan siiski siiralt, et ükski koolilaps või lapsevanem koolitarbeid seetõttu ostmata ei jätnud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)