Vihm rikub ka teed ära

Vihm rikub ka teed ära

 

Mitte üksnes põllumehed ei ole ilma tõttu suures hädas, vaid ka teede omanikud. Olgu siis tegemist riigi-, valla- või erateega. Teed lagunevad, remontida pole võimalik.

Ilmastik näitab ka seda, et kui teedel mustkate peal, on kulud tulevikus väiksemad. Seni vaid kruusateid ehitanud vallad on aga probleemi ees. Vihmahoogude järel on raske vahet teha, kas teed on remonditud või kavandatakse seda alles. Kus töö tehtud ja tee uuesti ära lagunenud, seal on raha tuulde visatud.

Kuigi külateede olukord on nigel, tuleks raha jaotada siiski selliselt, et tee, millele pannakse kruusakate, peaks saama ka mustkatte. Kallis küll, aga püsima jääb aastateks. Edaspidine kokkuhoid tuleb sellest, et peale lumelükkamise mustkattega teed lähiaastatel muud ei vaja.

Jääb vaid loota, et riik valdadele eraldatavast teederahast kärpeid ei tee. Autod pole veel seisma jäänud ja aktsiisimaks riigieelarvesse ju laekub.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)