Punane Rist korraldas lastele esmaabilaagri

Punase Risti Saaremaa selts korraldas enne kooliaasta algust esmaabilaagri maakonna valdade ja linna põhikooliealistele lastele, kes on sattunud seadusega vastuollu või kelle puhul võib karta, et nad võivad end oma käitumisega ohtu seada. Kokku osales laagris 16 last.

Punase Risti Saaremaa seltsi tegevsekretäri Laine Kunnberg-Bortnikovi sõnul õpetasid laagris esmaabi Tiina Rüütel ja Mari Alle ning laagripäevade sisse mahtus lisaks mitmesuguste esmaabivõtete õppimisele ka teadasaamine, mis organisatsioon on Punane Rist.

Lastele õpetati kolme päeva jooksul abiandmist nii võõrkehade sattumisel hingamisteedesse, uppumisel, elektriga seotud õnnetuste, haavade, põletuste, šoki, verejooksude jms korral. Laagris olid abiks ka Punase Risti noored, kes aitasid esmaabiülesannete tarvis õnnetusolukordi simuleerida.

Kunnberg-Bortnikovi kinnitusel ei taju lapsed sageli just teabe ja kogemuste puudumise tõttu ohtu alati õigesti ning ei näe seost konkreetse ohu ja lõpptulemuse vahel. Näiteks tõi ta seose alkoholi tarbimise ja liiklusõnnetuste vahel. Ka ei osata kriisiolukorras kiiresti otsustada ja käituda ning sageli ei ole täiskasvanuid juures, kui õnnetus juhtub.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)