KG vilistlane veab Skype’i televisiooniprojekti

1997. aastal Kuressaare gümnaasiumi lõpetanud Martin Villig juhib huvitavat projekti, mille tulemusel saavad inimesed tulevikus televiisori kaudu videokõnesid pidada ilma arvutit või telefoni kasutamata.

Idee taga on Skype teinud eestlased. Selle tulemusel sünnib televiisorite kasutajaliides (hetkel VTV nimetust kandev), mis ehitatakse televiisorite sisse või ühendatakse televiisoriga, et võimaldada igaühele lihtsat moodust videokõnede tegemiseks. Piisaks vaid televiisoripuldil mõnda nuppu vajutada ning tulemus oleks sama nagu praegu arvutis Skype’i kaudu veebikaamera abil suhelda.

“See on alles väga varajases staadiumis idee,” ütles InkSpin1 nime kandva projekti juht Martin Villig, Kuressaares õppinud ning KG lõpetanud mees.

Tema sõnul on esimesed sellised VTV prototüübid küll juba olemas, kuid väga vara on veel rääkida, kas ja mis sellest välja tuleb. Projekti elluviimine võib võtta aastaid. “See pole klassikaline tarkvaralahendus, kus asjad sõltuvad sinust, me sõltume suurtest elektroonikatootjatest ja see võib aastaid aega võtta.”

Sel sügisel hakatakse uuringuid tegema, et saada täpsemat aimu, millised oleksid kasutajate ootused ja soovid ning reaalseid tulemusi saab mõõta ehk järgmisel kevadel või suvel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)