Kuressaare uus linnaarhitekt on Hannes Koppel

Kuressaare uus linnaarhitekt on Hannes Koppel

 

Esmaspäevast astub ametisse Kuressaare uus linnaarhitekt Hannes Koppel, kes ütleb, et tal on väga palju tööd ees, ning loodab olla arhitektide ja tellijatega dialoogi pidaja, mitte tuim käskija-keelaja ametnik.

“Linnaarhitekti töö pole tore töö, kus istud kabinetis ja teed suuri visioone,” ütles Hannes Koppel oma tulevast tööd kirjeldades. Tema sõnul on see töö suur kompromisside tegemine erinevate osapooltega. “Loodan olla pigem abistav organ, mitte tuim ametnik.” Näiteks tõi ta, et linn saab arendajatele olla abiks, et tuua projektide juures välja lisaväärtusi ning seeläbi parandada linna ilmet.

Lahendamist vajavaid asju on uut linnaarhitekti virnas ootamas, sest eelmise linnaarhitekti lahkumisest on möödas üle pooleteise aasta. Koppel ütles, et tal on lihtne ülevaade asjadest juba olemas, kuid tagamaid peab hakkama täpsustama.

Hannes Koppel on pärit Kuressaarest ning lõpetanud 1999. aastal Kuressaare gümnaasiumi. Pärast seda õppis ta Tallinna tehnika kõrgkoolis ning omandas magistrikraadi Eesti kunstiakadeemias. Viimane töökoht oli OÜ-s ASUM Arhitektid, kus on projekteeritud mitu Kuressaare ehitist.
Koppel ei taha öelda, et ta on vahepeal Saaremaalt ära olnud, sest on siin pidevalt käinud ning tööga seotud olnud. Alates aastast 2005 on tema arhitektuuribüroo projekteerinud Kuressaarde mitmeid hooneid.

Kuressaares meeldib talle väga pargiäärne piirkond, Uus-Roomassaare, Allee tänava kant, kus tänavaruum on tema hinnangul paigas, linnaruum hästi läbi mõeldud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)