Jaak Allik lavastab Kuressaares “Tapatöö jumalat” (4)

Jaak Allik lavastab Kuressaares “Tapatöö jumalat”

 

Oktoobri algul Kuressaare Linnateatris Jaak Alliku (fotol) lavastuses esietenduva “Tapatöö jumala” proovid toimuvad nii Kuressaares kui ka Tallinnas.

“Jah, Jaak Allik on täna siin ja lavastab,” kinnitas Kuressaare Linnateatri juht Aarne Mägi eile ja täpsustas, et järgmised kaks proovi on septembri algul Tallinnas. Yasmina Reza näidendi “Tapatöö jumal” proovid toimuvadki vaheldumisi nii pealinnas kui ka Saaremaal.

Külalisena teeb näidendis kaasa Kersti Kreismann Eesti Draamateatrist, näidendis osalevad Sulev Teppart, Piret Rauk ja Jüri Aarma. Näidendi “Tapatöö jumal” maailma-esietendus toimus 8. detsembril 2006. aastal Zürichis. Pariisis lavastas näitlejaharidusega autor käesoleva aasta jaanuaris oma loo ise.

“Reza väidab, et kirjutab naljakaid tragöödiaid, publik ja ka kriitika suhtub neisse tihti kui headesse komöödiatesse. Igatahes saab “Tapatöö jumalas” palju nalja, kuid nii autori kui ka lavastaja eesmärgiks on vaatajaid siiski mõtlema panna. Millest? Ehk abielu haprusest,” on lavastaja Allik ise näidendi kohta öelnud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)