Veeteede Amet käis kontrollreidil

Veeteede Amet korraldas teisipäeval ja kolmapäeval Saaremaa lõunarannikul oma uue kontrollkaatriga reidi. Kontrollkäigul avastati kolm rikkumist, mille puhul piirduti hoiatusega.

Veeteede Ameti välissuhete ja info osakonna juhataja Dan Heeringu andmeil oli reidi eesmärgiks kontrollida meresõiduohutuse nõuete täitmist väikelaevadel ning üldist liikluskorda.

Heeringu andmeil on peamisteks rikkumisteks tavaliselt: väikelaeva registreerimisnumbri asukoht, väikelaeva värv ja mõõtmed ei vasta nõuetele, ei kasutata päästeveste, väikelaevajuhil puudub volitus, nõutavad dokumendid ei ole kaasas.

Veeteede ametil oli juba merepäevade ajal plaanis kontrollsõit teha, kuid kehva ilma tõttu jäeti merele minemata. Kuu alguses ütles Veeteede Ameti väike- ja siseveelaevade vanemispektor Peeter Kask Oma Saarele, et nüüdsest hakataksegi rohkem kontrollreide tegema. Seda põhjusel, et Veeteede ametil on uus kontollkaater, mida saab igalt poolt vette lasta. Samuti ütles Kask toona, et just Lääne-Eesti piirkonnas on merel palju rikkumisi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)