TTÜ Kuressaare kolledžisse laekus 40 avaldust

Kolmapäeval lõppes TTÜ Kuressaare kolledžis avalduste vastuvõtt. Kooli kolmele erialale laekus 40 avaldust, kõige enam turismi- ja toitlustuskorraldusele, mida soovib õppima hakata 21 noort.

 Kolledži direktori Anne Keerbergi sõnul pole turismi- ja toitlustuskorralduse erialale tudengite leidmisega kunagi probleeme olnud. “Eriala huvitab noori ja selles valdkonnas on tööjõudu tarvis,” selgitas ta.

Töökäsi vajaks ka elektroonikatööstus, kuid noored ei pea seda eriala Keerbergi sõnul väga atraktiivseks. Praegu on elektroonikasse tasuta kohale avalduse toonud seitse noort. Õppimaasujate arv aga pole Keerbergi arvates veel kindel, kuna sellele õppekavale võetakse avaldusi vastu kuni kooli alguseni. Seda hoolimata asjaolust, et viimane avalduste vastuvõtmise tähtaeg oli selle nädala keskel.

Kaugõppes väikeettevõtluse erialale laekus 12 avaldust, kuid Keerbergi sõnul on siin küsimus veel lepingute sõlmimises. Kõik avalduse teinud ei pruugi siiski õppima asuda.

Turismi- ja toitlustuskorralduse 18 tasuta ja kolmel tasulisel kohal õppida ihkajat on oma tulemise Keerbergi sõnul küll kinnitanud, kuid ikka võib juhtuda, et keegi enne kooli ümber mõtleb. “Tendents on see, et avalduste arvust umbes pooled jäävad endale kindlaks,” rääkis Keerberg eelnevate aastate kogemuse põhjal.

1. oktoober on tema sõnul kuupäev, milleks on selgunud, kes on lisaks avalduse toomisele ja tuleku kinnitamisele ka õppetööd alustanud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)