Lugejate kirjad (4)

Kui kaua veel?

Juba kolmas aasta on, kus meil klaase lõhutakse. 2006 löödi sisse köögi- ja sahvriaken ülemisel korrusel, möödunud kevadel lõhuti keldriakna kahekordsed klaasid kohe sodiks. Nüüd ööl vastu eelmist reedet lõhkus pätt kasvuhoone klaasi.

Üle-eelmisel aastal käis abikaasa uurimas, niikaua kuni poisid kätte sai ja politseile üle andis. Möödunud kevadel ütles, et enam ei suuda, sest oli haige. Ma otsisin siis, kus saab aknaid klaasida. Tema veel küsis, kas sa ka tead, palju see maksab. Aga aknaid ju lahti jätta ei saa, rotid tulevad keldrisse. Lased täna uued klaasid panna, homme jälle katki! Need olid lausa jalaga sisse löödud, mitte kiviga. Abikaasa pani lauad ette. Akent pole valguse pärast vajagi, sees lamp olemas, aga lamp ei pea ju külma kinni. Pidi veel mingeid riideid vastu laudu panema.

Reede hommikul tõusin kell kuus ja läksin kasvuhoonesse. Kui ukse lahti tegin, nägin õunapuu oksi ripakil kasvuhoones sees. Maas valged aukudega plastmasskillud, need viskasin algul ära. Siis märkasin, et need olid kastekannusõela tükid. Kõik taimed olid aga klaasikilde täis. Küsisin juba iseendalt, mitu klaasi siis jälle katki on löödud. Lugesin üle, viis klaasi oli, ja suur kivi õues maas.

Aino Truumure

Ausad saarlased

Kaunil laupäeval juulikuus külastasin tütretütrega Orissaare toidukaupade poodi. Spordilaagris viibiva lapselapse lõunapaus oli napp ja kui nõnda kiirustades ringi vaatasime, jäi väike roosa rahakott kuhugi maha.
Lahkusime kauplusest, lapselaps laagripaika, mina bussiga Pöide suunas.
Järgmisel hommikul helistas väikeste sportlaste saatja ja teatas, et lapselapse rahakott on kadunud. Äkki on minu käes? Ei olnud. Panin pangakaardi kohe kinni ja sättisin end lõunasele Orissaare bussile. Mingi hea lootus oli südames, et saan lapselapse rahakoti kenasti tagasi ja tõepoolest nii läkski. Orissaare toidukaupluse kenad lahked töötajad ulatasid kadunud rahakoti naerul sui. Tänan südamest ausaid saarlasi ja parimat edaspidiseks!

Ehalill Halliste

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)