Saarlaste jaht tuli Leedu meistriks

Saarlaste jaht tuli Leedu meistriks

LEEDU MEISTRID: Katariina Jee selleaastane suurim võit tuli Kura regatilt, mille võiduga kaasnes ka Leedu meistri nimetus.

Saaremaa Merispordi Seltsi jaht Katariina Jee (Mart Tamm) pärjati Leedu meistritiitliga avamerepurjetamises, kui nad võitsid 41. korda sõidetud Kura regati (Kuršių marių regata).

“Emotsionaalselt aasta parim sõit,” kommenteeris regativõitu FIRST 34.7 tüüpi jahi kapten Mart Tamm. Tema kinnitusel oli nädal aega kestnud ja viiest etapist koosnenud võistlus pingeline kuni lõpuni. “ Päris tihe võistlus oli,” kommenteeris Mart Tamm, kelle sõnul läbiti ligikaudu 300 meremiili pikkune teekond.

Järjekindlus viis sihile

Kapteni arvates tõi saarlastele võidu järjekindlus, kuna võistluse ajal tuli ette mitmeid äpardusi. Näiteks purunes Katariina Jeel muuhulgas groot. “Me ei andnud alla. Parandasime ära ja sõitsime edasi,” rääkis Tamm, kes arvas, et ilma äpardusteta oleks edumaa järgnevate ees olnud suurem. Katariina Jeele järgnesid jahid Jigy Jigy ja Marius Tele2.

Kapteni sõnul valitsesid regatil valdavalt tugevad tuuled. Tuulevaikust, millega on mitmetel regattidel kimpus olnud, Leedus ette ei tulnud.
Katariina Jee on sel aastal enim mitmetel regattidel osalenud Saaremaa Merispordi Seltsi jaht. Lisaks Kura regatile on osaletud ka Muhu Väina regatil, Leedust Eestisse sõidetud Sony Baltic Open regatil ning Rootsi suurimal, Gotland Runti regatil.

Eesti meistrivõistlustel oli Katariina Jee alles kaheksas. “Kord läheb nii ja kord naa,” ütles kapten selle peale, et seda mida kodus ei suudetud, saadeti korda Leedus.

Katariina Jee juhib ka koduseid Saaremaa karikavõistlusi, kus neljast etapist on võidetud kaks ning kaks korda finišeeritud teisena.

Kura Regatil võit ei olnud Mart Tammele esmakordne. Aastal 2006 võideti samuti, kuid toona seilati Mesilinde nimelise alusega. “Siis ei saanud ka Leedu meistritiitlit,” märkis Tamm. Eelmisel aastal oli Katariina Jee teine, kaotades vaid klubikaaslastele, kes Evelyn III-ga võidu võtsid.

Katariina Jee on sel aastal enim erinevatel regattidel osalenud Saaremaa Merispordi Seltsi jaht. Lisaks Kura regatile on osaletud ka Muhu Väina regatil, Leedust Eestisse sõidetud Sony Baltic Open regatil ning Rootsi suurimal, Gotland Runti regatil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)