Gruusia värvide maailm Raegaleriis

Gruusia värvide maailm Raegaleriis

 

Kolmapäeval avas gruusia kunstnik Levan Mosiashvili (pildil)oma värvika, selge ja esmapilgul lihtsakoelise ning oma sõnul nn vanast koolist inspireeritud näituse Kuressaare Raegaleriis.

Mosiashvili teenib elatist maalidega, hoolimata sellest, et tegelikult ei ole ta mitte kusagil mujal kui vaid kursustel õppinud. Tema teosed tuletavad kohati meelde ikoone oma kindlapiirilisuse ja kuldpunase värvide valikuga. Aga mitte ainult. Mosiashvili kasutab kaasaegsetest õlivärvidest tingitud tehnikat, et tekitada maali pinnal kergelt pragulist efekti.

“See on segatehnika, kuna kasutan ka kraapimist. Pilt võib näida, nagu oleks see puidul, aga maalin tegelikult lõuendile. See tehnika tuli jumala poolt,” kirjeldas kunstnik ise oma tehnoloogiat. Pilte tuleb enne uue kihi lisamist vahepeal kuivatada, sest kunstnik kasutab sageli väga paksu värvikihti.

Prantsusmaal elava kunstniku Mosiashvili Eestisse tulekul on “süüdi” siinne kunstihuviline Rein Nettan. “Käisin Gruusias ja nägin neid pilte – täpselt ei saanud kohe aru, on see graafika… aga väga meeldisid,” kirjeldas ta. Kunstnik oli heal meelel nõus Eestisse tulema ja ka tema tihedas näitustegraafikus juhtus olema vaba lahter.

Mosiashvili kuulub Lõuna-Prantsusmaa noorte kunstnike assotsiatsiooni ja on ühtlasi Gruusia Kunstnike liige.

Näitus jääb avatuks kuni 28. augustini.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 77 korda, sh täna 1)